Maša Milutinović    
     
SAJAM PRAKSI
     
Mesto za pronalaženje prvog radnog iskustva


Ako pogledate sajtove za pretragu poslova, poput Infostuda, Lakodoposla i drugih, videćete dosta slobodnih radnih mesta. Pa kako je onda moguće da se mnogi mladi žale na nezaposlenost? Od jednostavnijih poslova pa do direktorskih pozicija, svi poslodavci imaju jedan obavezni kriterijum: radno iskustvo.

Šta se sve podrazumeva pod pojmom radnog iskustva i gde se to iskustvo može steći i pronaći, tema je današnje „Info Skripte“.

     
Opširnije »
 Maša Milutinović    
     
SCIENCE PO
     
Studiranje na prestižnom evropskom fakultetu


Odlazimo van granica naše zemlje na jedan, malo drugačiji fakultet.

Iako se nalazi u evropskom centru mode, ovaj fakultet, među najprestižnijim na svetu, obrazuje buduće ekonomiste, istoričare, sociologe, pravnike i političare. Od 1872. godine kada je osnovan, kroz fakultet je prošlo dosta, danas poznatih političara, biznismena, predsednika i premijera... Među njima našli su se, Georges Pompidou, bivši premijer Francuske, Anne Sinclair, poznata francuska i američka novinarka, ali i srpski vice-premijer Božidar Đelić.

Osim njih, na ovoj listi prepoznatljivih imena, našao se i modni dizajner Christian Dior, koji se, kako bi zadovoljio svog oca, upravo na ovom fakultetu školovao za budućeg diplomatu.

O fakultetu "Science Po" u Parizu govore studenti prve i treće godine ovog fakulteta. Iako je razgovor krenuo o utiscima na ovom fakultetu, sa našim sagovornicima Markom Čeperkovićem i Zekom Anedrsenom, dotakli smo se i Beograda preko dana ali i tokom noći, jer je Zek bio Markov gost na jesenjem raspustu.

     
Opširnije »
 Slađana Van der Toorn    
     
SVE CAKE ZA USPEŠNO PRONALAŽENJE STANA
     
Studenti u potrazi za krovom nad glavom


Ukoliko ste ikada tražili stan, sigurno ste naleteli na razne nelagodnosti - od bezočno lažnih oglasa, preko ludih stanodavaca od kojih vas je hvatala jeza, pa sve do lažnih obećanja prevarantskih agencija. Pronalažanje stana u Beogradu zahteva poseban set veština i staloženost, a kako bi sa sigurnošću znali da posedujete potrebna znanja preporučujemo vam da pročitate tekst koji sledi.

 


 

     
Opširnije »
 Maša Milutinović    
     
STUDENTSKI FILMOVI
     
Koliko košta jedan dobar film?


Ko u Srbiji od studenata pravi filmove? Da li su u pitanju dokumentarni ili igrani? I koje su poteškoće pri stvaranju sedme umetnosti?

Sagovornici u ovoj emisiji bili su studenti nekolicine fakulteta u Beogradu.

     
Opširnije »
 Elena Krsmanović    
     
STUDENTI SA HENDIKEPOM
     
Težak put do diplome


Da li biste se nekada usudili da pređete ulicu zatvorenih očiju? Možete li da čitate sa usana i nesmetano se krećete u kolicima? Ljudi sa fizičkim nedostatkom nailaze na barijere i u najprostijim životnim situacijama, pa ne čudi što se mali broj njih odlučuje da upiše fakultet.

     
Opširnije »
 Elena Krsmanović    
     
PALETA NEMOGUĆNOSTI
     
Otvorena izložba Perspektive


Oni su mladi, perspektivni i talentovani. Stvaraju, inspirišu, kritikuju, pobeđuju, a ipak se plaše onoga što im nosi budućnost. Među studentima završne godine Fakulteta likovnih umetnosti prepoznali su ih kao najbolje, pa su njihovi radovi izloženi u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti. Simbolično, izložba nosi naziv "Perspektive".  Ali, priznanja se gomilaju zajedno sa problemima. 

     
Opširnije »
 Elena Krsmanović    
     
STUDENTSKE DILEME
     
Dražavna vs. privatna diploma


Dražavni ili privatni fakultet? Ovu dilemu nemaju više samo svršeni srednjošakolci. Sve je više studenata koji prelaze sa jednog na drugi fakultet a ipak ostaju nezadovoljni.

     
Opširnije »
 

Live streaming
Važno!!!

Nagrađena reportaža FMK radija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Delegacija EU u Srbiji i Erste Banka dodelili su nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji, objavljen u periodu od 1. januara do 1. decembra 2011.

Opširnije »

Nagrada

Nagrada "Zoran Mamula" za 2010. godinu pripala je studentkinji Lani Bunčić za radijsku reportažu "Srbija od skandala" koja je emitovana u emisiji "Slušni aparat" na FMK radiju

Opširnije »