Nagrada
     


Nagrada "Zoran Mamula" za 2010. godinu pripala je studentkinji Lani Bunčić za radijsku reportažu "Srbija od skandala" koja je emitovana u emisiji "Slušni aparat" na FMK radijuU obrazloženju žirija je istaknuto da je reportaža angažovana, profesionalana reakcija na fenomen nezaslužene promocije vrednosti i ličnosti. U procenjivanju radova prispelih na konkurs, žiri se rukovodio standardnim kriterijumima profesionalizma, kako zanatskom umešnošću novinara, tako i aktuelnošću i društvenim značajem teme, ali je pokušao da svoj posao obavi i u duhu novinara čije ime nosi ova nagrada.

Novinar Zoran Mamula, jedan od osnivača i simbola Radija B92, preminuo je u decembru 2001. godine u trideset sedmoj godini života. RTV B92 je 2002. godine ustanovila nagradu "Zoran Mamula" za posebna dostignuća u radijskom novinarstvu.

 

Transkript reportaže možete pogledati ovde»

     
  FMK radio
 
 
Live streaming
Važno!!!

Nagrađena reportaža FMK radija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Delegacija EU u Srbiji i Erste Banka dodelili su nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji, objavljen u periodu od 1. januara do 1. decembra 2011.

Opširnije »

Nagrada

Nagrada "Zoran Mamula" za 2010. godinu pripala je studentkinji Lani Bunčić za radijsku reportažu "Srbija od skandala" koja je emitovana u emisiji "Slušni aparat" na FMK radiju

Opširnije »