Lada Paunović    
     
Rakijice, Rako
     
IV Rakija Fest u Beogradu


Prvi srpski patent registrovan još 14. decembra 1909. godine bio je stroj za pečenje rakije. Osim toga, važnost rakije za našu zemlju, potvrđena je i ove godine na IV festivalu rakije 11. i 12. decembra u Beogradu. Ekipa FMK radija zajedno sa prijateljima, teška srca, po službenoj dužnosti je posetila ovaj festival, ne bi li sakupila istorijske činjenice potrebne za istraživanje sprovedeno o ovom žestokom piću.

     
Opširnije »
 Lada Paunović    
     
Ljubimci na pozajmicu
     
Volonteri zoološkog vrta


U praksi zooloških vrtova je da se oslanjaju na pomoć ljudi koji vole životinje. Međutim, retko se ističe plemenitost ove posebne vrste volontera, čija se ljubav, briga i pažnja ogledaju u tome što su prihvatili mladunce odbačene od majke. Oni su im otvorili svoj porodični dom, svesni da će se emotivno vezati, a ipak morati da se rastanu od njih.

     
Opširnije »
 

Live streaming
Važno!!!

Nagrađena reportaža FMK radija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Delegacija EU u Srbiji i Erste Banka dodelili su nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji, objavljen u periodu od 1. januara do 1. decembra 2011.

Opširnije »

Nagrada

Nagrada "Zoran Mamula" za 2010. godinu pripala je studentkinji Lani Bunčić za radijsku reportažu "Srbija od skandala" koja je emitovana u emisiji "Slušni aparat" na FMK radiju

Opširnije »