Tamara Tankosić    
     
NARODNE NOŠNJE U ETNOGRAFSKOM MUZEJU
     
,,Životinjska pera štitila su od zlih pogleda...


Kako su se odevali mladenci u XIX veku moguće je videti u Etnografskom muzeju u Beogradu. Naime, kulturna institucija, koja bogatim kolekcijama svedoči o svim društvenim fenomenima osnovana je pre 110 godina.

     
Opširnije »
 Tamara Tankosić    
     
KO I NA KOJI NAČIN STILIZUJE TV VODITELJE
     
„Svi misle da se razumeju ....“


Pojava profesije modnog stiliste generalno je uslovljena razvojem modne industrije, pa i samih medija. ,,Modele, koje su pravili modni kreatori, uobličavali su stilisti tako što su iste usklađivali sa frizurama, šminkom, akcesoarima i obućom, objašnjava stilistkinja RTS-a Jelena Svetličić.

 

     
Opširnije »
 Tamara Tankosić    
     
SVE ŠTO TE ZANIMA O ŠEŠIRIMA
     
Magija koja nestaje......


Balkansku ulicu pre otprilike pola veka činile su male zanatsko-trgovačke radnje. Bilo je to vreme kada je ručni rad bio tražen, cenjen i široko zastupljen. U jednoj ulici bilo je 11 radnji koje su se bavile istim zanatom.  ,,Gde je velika konkurencija tu su kvalitet i niže cene, ali i manje posla", rekao je vlasnik kapadžisko-šeširdžiske radnje ,,Rade" Goran Milošević.  

     
Opširnije »
 

Live streaming
Važno!!!

Nagrađena reportaža FMK radija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Delegacija EU u Srbiji i Erste Banka dodelili su nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji, objavljen u periodu od 1. januara do 1. decembra 2011.

Opširnije »

Nagrada

Nagrada "Zoran Mamula" za 2010. godinu pripala je studentkinji Lani Bunčić za radijsku reportažu "Srbija od skandala" koja je emitovana u emisiji "Slušni aparat" na FMK radiju

Opširnije »