Jana Devetak    
     
BOMBONDŽINICA “BOSILJČIĆ“
     
Čuvar tradicije starog Beograda


Bombondžinica „Bosiljčić“ u beogradskoj ulici Gavrila Principa danas je jedina takva radnja u glavnom gradu. Vlasnici bombobdžinice i danas jedini majstori svog zanata u Beogradu su braća Branislav i Živorad Bosiljčić. Branislav, koji je ime dobio po dedi koji je davne 1936. godine započeo ovaj posao, podelio je sa nama priču o tome kako je sve počelo.

     
Opširnije »
 Jana Devetak    
     
“BEOGRADSKA PANORAMA”
     
Duh zabave prošlih vremena na Kalemegdanu


Jedan od najstarijh luna parkova u ovom delu Evrope nalazi se više od pola veka na Kalemegdanu kraj beogradskog Zoološkog vrta. U njemu se nalazi čuvena “Beogradska panorama“, ringišpil skoro isto toliko star. Početkom šezdesetih godina prošlog veka panoramu je iz Italije u Srbiju dopremio Vasilije Županjevac i, kako njegov sin Aleksandar kaže, ona od tada neprestano radi.

     
Opširnije »
 

Live streaming
Važno!!!

Nagrađena reportaža FMK radija

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Delegacija EU u Srbiji i Erste Banka dodelili su nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji, objavljen u periodu od 1. januara do 1. decembra 2011.

Opširnije »

Nagrada

Nagrada "Zoran Mamula" za 2010. godinu pripala je studentkinji Lani Bunčić za radijsku reportažu "Srbija od skandala" koja je emitovana u emisiji "Slušni aparat" na FMK radiju

Opširnije »